Sok fajta hobbi létezik

Mindenkinek más a hobbija. Valaki sportol, rajzol, fest, olvas vagy túrázik, de olyan is van, aki a napelemekért van oda. Ez lennék én. Hiszen ez szerintem egy nagyszerű dolog. A nap energiáját úgy tudjuk újra hasznosítani, hogy szinte teljesen függetlenek tudunk lenni az áramszolgáltatótól. Ez pedig ez nagyszerű dolog. Hiszen a magad ura tudsz lenni és nem függsz senkitől. Vagyis csak egy dologtól, a naptól. Hiszen ha kevesebbet süt a nap, kevesebb energiát tud termelni. Viszont ha olyan helyen élsz, ahol sokat süt a nap, még ezzel sincsen gond.

Az egyik legjobb weboldal ebben a témában szerintem a Napelem Pályázatok oldala.

Itt szinte minden fontos információt megtalálhatunk, amire kíváncsiak vagyunk. A napelem méretek fontosságától kezdve a kivitelezésig és a karbantartásig. Amennyiben szívesen megbíznád őket, akkor egy ingyenes helyszíni felmérés során meg tudják neked mondani, hogy a háztető alkalma-e a napelemek telepítésére. Amennyiben nem, akkor van más lehetőség is. A földre is felállíthatóak. Ennek más a költsége, de így nem kell lemondanod a napelem adta lehetőségekről.

A felmérés során több szempontot is megvizsgálnak: alkalmas- e a tető a modulok telepítésre, elég erős-e, milyen a tájolása és a dőlésszöge, van- e olyan dolog, ami beárnyékolja és azt is megnézik, hogy hol vannak az elektromos rákötési pontok. Ezután már csak a ház teljes fogyasztására kíváncsiak és máris meg tudják mondani, hogy mennyi napelemre lesz szükség és mennyibe fog mindez kerülni.

Az oldalon megtudhatjuk azt is, hogy az inverter mennyire fontos éppen ezért a karbantartását sem hanyagolhatjuk el. Ha ezt megtesszük, vagy nem jó szakembereket választunk, akkor könnyen megeshet, hogy nem fog annyi idő alatt megtérülni a napelem befektetésünk, mint amire számítottunk.

Ezért alaposan végig kell gondolni mindent és nem érdemes a napelem spórolni, hiszen lehet pont e miatt fogunk rosszabbul járni.

A Napelem Pályázatok csapata nem csak a napelem méretekre figyelni, hanem a pontos és alapos kivitelezésre is. Ha egy profi csapattal szeretnél együtt dolgozni, akkor nézz szét az oldalukon, és töltsd ki a honlap alján található űrlapot.