Már el sem tudnám képzelni a jógát padlófűtés nélkül

Pár éve kezdtem el jógázni egy ingyenes online tanfolyam keretein belül. Ez annyira megtetszett nekem, hogy a tanfolyam végeztével is megmaradt hobbimként, és csoportos jógaórákra kezdtem el járni. A hobbiból idővel szenvedély lett, és tavaly elvégeztem egy jógaoktató képzést, hogy én is tarthassak órákat és a szenvedélyemmel kereshessek pénzt. Már csak az volt a kérdés, hol tartsam az órákat. A garázsunk még alkalmas is lett volna erre a célra, mert tágas, és a kocsit úgyis eladtuk, de ott túl hideg volt ehhez a padló. Szerencsére viszont, egy kedves ismerősöm ajánlására sikerült megoldást találni.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

A padlófűtés nekem is eszembe jutott, de nem tudtam milyen módszerrel kellene megoldani, mivel nem akartam környezetszennyező megoldásokhoz folyamodni. Elvégre, a kocsit se véletlenül adtuk el, meg aztán ott vannak a napelemek is.. Arra gondoltam, jó lenne egy olyan megoldás, ami a napelemekkel kombinálható és nem a legköltségesebb megoldás.

Beszéltem erről az egyik ismerősömmel, és azt mondta, ők a Fűtésrendszerekről rendeltek hőszivattyút, és azzal oldják meg a dolgot. Mivel a házuk hasonló felépítésű, mint a miénk, reméltem, hogy az én problémámra is jó megoldás lesz ez a módszer, úgyhogy kértem is egy árajánlatot az oldalon. Pár nap múlva fel is vették velem a kapcsolatot, és elkezdték a tervezéshez szükséges dolgok felmérését, majd megkezdődött a tervezési fázis.

Végig nagyon jól informáltak a dolgokról, és rövid időn belül kivitelezésre is került a padlófűtés a garázsban.

Működése és előnyök

Ez amúgy azért jó módszer, mert a hőszivattyú a kinti levegőből vonja el a hőt és a házon belül adja le. A kinti levegőből pedig már 0 fok felett képes elvonni elég jó mennyiségben hőt. Üzemeltetéséhez szükség van némi energiára, de ez egyszerűen megoldható a napelemekkel is akár.

Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy nem okozott problémát az, hogy már voltak napelemeink, egyszerűen össze lehetett ezekkel kötni. Bár a bővítésen is gondolkodunk még, azt mondták, igazából az is bármikor megoldható. Ez a padlófűtéses megoldás meg azért is jó, mert bármikor hozzá lehet építeni szinte bármilyen padlóhoz/talajhoz, és ez a folyamat viszonylag gyors is.

Abszolút megérte!

Ilyen dolgokba fektetni nyilván kiüríti azért egy időre a pénztárcát, de hosszútávon abszolút költséghatékony megoldás. Így jóval alacsonyabbak lesznek a számláink, mégis ugyanolyan meleget tudunk teremteni a terekben, mint a hagyományos módszerekkel.

Életem egyik legjobb döntése volt ez a megoldás, mert nagyon jól funkcionál a garázsban, tökéletes hőmérsékletet teremt jógához is. A résztvevők is mindig megjegyzik, hogy kellemes a hőmérséklet és szeretik a garázs otthonos atmoszféráját.

A kivitelezőkről még annyit, hogy valóban nagyon profi munkát végeztek, és nagyra értékelem, hogy ennyire sokoldalúan próbálnak tenni azért, hogy minél több ember számára találjanak hatékony és környezetkímélő fűtési módot. Módszereik nagyon korszerűek és innovatívak, és mindent nagyon jó minőségben valósítanak meg.

Nincs megállás

Gondolkozom azon, hogy a ház többi részén is alkalmazzuk ezt a padlófűtéses módot, hiszen, ha már gyerekek is szaladgálnak majd itthon, jó lenne, ha nem fáznának fel a hideg padlón, és nekünk is kényelmesebb lenne papucs nélkül rohangálni bent.

Ha Te is hasonló problémával küzdesz, vagy padlófűtésen gondolkodsz, akkor Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!