Lehet hobbink a szerelés, de van, amit inkább bízzunk szakemberre

Nekem is van számos hobbim, és szerencsére a férjemnek is. Ő többek között szereti az otthoni berendezési tárgyakat bütykölni, ha valami elromlik. Nem csak a pénzspórolás miatt csinálja ezt, hanem őt tényleg őszintén érdeklik ezek a dolgok. Én meg hagyom, hiszen neki ez a hobbija, ez teszi boldoggá. Vannak olyan helyzetek, amikor a biztonság megkívánja, hogy ennek a hobbinak határt szabjak. Ilyen volt, amikor elromlott a bojlerünk, és víz gáz fűtés szerelő kellett nekünk. Ugyan a férjem felajánlotta, hogy megpróbálja megszerelni, de mondtam neki, hogy meg se próbálja, mert ez túl veszélyes még neki is. Beadta a derekát szerencsére, és rá is találtunk a vizgazfutesszerelo24.hu szolgáltatásaira. Már elsőre meggyőzött minket, amikor láttuk, hogy 30 éves tapasztalattal rendelkeznek. Ennél jobb referencia szerintem nem is kell. Biztosak voltunk benne, hogy egy egyszerű elromlott bojler nem fog nekik gondot okozni.

Az első infó, ami szembe jött velem, mikor ellátogattam az oldalukra, az az volt, hogy ha az embernek elromlott otthon a bojlere semmiképp se próbálkozzon otthoni szereléssel, mert nagyon veszélyes tud lenni. Hiszen a szerelőknek nem csak magával az eszközzel kell tudniuk bánni, hanem a benne lévő gázzal is. Oda is hívtam a férjem, hogy olvassa el ezt a sort, és ne nehezteljen rám, amiért nem engedtem, hogy ő próbálja megszerelni a bojlerünket. Én csak az egészségét óvtam. Olvastam azt is, hogy az a legfontosabb feladat első lépésben, hogy meghatározzuk milyen eszközről van szó. Ez a szakembereknek nagyon fontos, hogy tudják, pontosan milyen problémával is néznek szembe. Ugyanis van, hogy nem is bojlerről van szó például, hanem átfolyós vízmelegítőről.

Nagyon tetszett ezzel a vállalkozással kapcsolatban, hogy 24 órás szolgálatuk van. Ez azt jelenti, hogy ha nagy a gond, a nap bármely órájában lehet őket keresni, és igénybe venni a szolgáltatásaikat. Budapesten és Pest megyén belül akár egy órán belül is a helyszínre tudnak jönni. Persze gondolom ez attól függ, hogy hány helyre kell menniük. Ennek az információnak én azért örültem nagyon, mert reméltem, hogy nem kell napokat hideg vízben fürödnünk az elromlott bojler miatt. Bár tavasz volt, nem volt nagy hideg, de az embernek nem a kedvenc elfoglaltsága a hideg vízben való fürdés. Lehet a weboldalon keresztül visszahívást is kérni, ha valakinek nem sürgős az ügye, de én inkább felhívtam az oldalon található telefonszámot. Biztosra akartam menni, hogy eljusson a szakemberekhez a problémánk. Nem is volt ezzel gond, gyorsan felvették a telefont, és időpontot egyeztettünk.

Ez után még úgy döntöttem, hogy maradok egy kicsit az oldalon, hisz amíg a szakemberek kiértek, volt még egy kis időm. Ezt tájékozódásra szerettem volna fordítani. Láttam, hogy bojlerek esetében nagyon fontos a rendszeres karbantartás, mert sok esetben ennek az elmulasztása miatt mennek tönkre. Sajnos gyanítottam, hogy nálunk is ez a helyzet áll fent, mert bevallom, sem én, sem a férjem nem törtük magunkat, hogy minden évben hívjunk szakembert, hogy ellenőrizze a bojler állapotát. Továbbá a kemény víz is problémát jelenthet, mert a benne lévő ásványi anyagok miatt elvízkövesedhetnek az alkatrészek. Biztos voltam benne, hogy ez is közrejátszott, mert nagyon kemény a víz, ahol lakunk. Mire mindezt végigolvastam, a víz gáz fűtés szerelőnk ki is ért, és sikeresen elhárította a problémát.

víz gáz fűtés szerelő