Ha a virágágyás szegély műanyag, az sokáig fogja bírni

De ha valamilyen természetes anyagból van, akkor azért olyan sokat ne várjatok tőle… Ha a virágágyás szegély műanyag, attól még nem kell arra gondolni, hogy majd csúnya lesz és még csak szemetelünk is vele. Egyrészt, mi emberek jócskán képesek vagyunk már olyan termékeket készíteni műanyagból, amikről a szem nem képes eldönteni, hogy azt most valóban fa, vagy fém, vagy csak egy másik anyagból készült másolat. Másrészt, ha ma azt mondom, hogy műanyag, már egyáltalán nem arról van szó, mint sok-sok évvel ezelőtt, főleg nem a kertészkedés területén. A lebomló műanyagok térhódítása vitathatatlan, amely általában valamilyen PLA (politejsav) alapú biológiailag lebomló anyagot jelent. Persze a bomlást nem úgy kell érteni, hogy máról holnapra, hanem sokkal inkább egy kontrollált, meghatározott időn belül.

A fentiekből kiiindulva ezért én mindenképpen egy kiváló megoldásnak tartom azt, ha Fólia, háló, zsák, műanyag termék Jó Áron történő beszerzése a célunk, hiszen ezzel a természetben sem teszünk kárt.

Minden bizonnyal kitalálhattátok már, hogy mi a hobbim: a kertészkedés. Bár néha még nekem is úgy tűnik, hogy ez nem csak egy egyszerű hobbi, mert annyi időt és energiát elvisz, hogy tulajdonképpen egy teljes 8-12 órás műszakot bele lehetne tenni. De persze ez is az én saját döntésem volt és minden percet élvezek, amit ezzel tölthetek el. Szóval ez most nem valami panaszkodás, sokkal inkább csak mesélem, hogy mennyi befektetett energiával is jár ez, hogyha az ember igazán komolyan csinálja.

Először csak virágokkal kezdtem, hogy egy esztétikusabb környezetben élhessem a mindennapjaimat. Aztán szépen lassan magával vitt ennek az egésznek a művészete és varázsa és nagyon beleástam magam mindenbe, ami csak kertészkedés. Gyümölcsök, fűszerek, növények, zöldségek, gyepápolás, minden témakör egyre jobban kitárult a számomra és minél többet tudtam, annál többet akartam magam is megvalósítani, kipróbálni.

Ekkor találtam szemben magamat a gazdabolt.hu oldallal, ahonnan azóta is beszerzek mindenféle vetőmagot és miegymást. Itt gondolkodtam el a bejegyzésem elején is felemlegetett kérdésen, hogy a virágágyás szegély műanyagból, vagy fából jó igazán. És bárhogy körözök ebben a kérdésben, mindig oda lyukadok ki, hogy mindenki vegyen azt, amit csak akar, de szerintem a műanyag ebben az esetben praktikusabb választás és adott esetben még szebb is lehet, mint az igazi fa. Az a helyzet, hogy a fát és a fémet évente kezelni kell, hogy szép maradjon és még így is sokkal érzékenyebbek tudnak lenni az időjárást illetően. Tehát nekem a műanyag az egy olyan kompromisszumos megoldás, amiben sem a funkció, sem pedig az esztétikum nem sérül. Az egyedüli egyezség fejben van, hogy én tudom, hogy ez műanyag – de ezen könnyedén átsiklok.

A gazdabolt.hu oldalát nem csak a jó ajánlatok miatt szeretem, hanem azért is, mert emellett arra is figyelmet fordítanak, hogy szükség esetén szaktanácsokkal is ellássák az érdeklődőket. Szóval van egy olyan felület is az oldalukon, ahol fel lehet tenni mindenféle kérdést az ott felsorolt témakörökben – természetesen van olyan témakör is, amibe minden beletartozik, amit nem nevesítettek külön.

Egy hobbi kertésznek egy ilyen lehetőség, hogy a legjobbaktól kérdezzen meg bármit, ami csak felmerül a fejében nagyon-nagy ajándék. Éppen ezért gyakorta élek ezzel a lehetőséggel és már sok választ köszönhetek a szakértőknek a gazdabolt.hu-ról. Bár a jelen kérdés egyértelműen inkább szubjektív, mintsem létezik róla objektív igazság, mármint hogy a virágágyás szegély műanyag vagy fa legyen, akár még ezt is meg lehet tőlük kérdezni – bár én most nem fogom, mivel már sikerült eldönteni. Ha viszont bármi más kavarog még a fejetekben akkor hajrá, ne fogjátok vissza magatokat, hanem kérdezzetek egyenesen a legjobbaktól!

virágágyás szegély műanyag