A hobbid alapján akár még céget is alapíthatsz

Mindenkinek szüksége van egy jó hobbira. Legalábbis én így gondolom. Az életünknek rengeteg olyan része van, amit muszáj megcsinálnunk. Iskolába kell járnunk, hogy később jobb munkánk legyen, amit pedig azért kell végeznünk, hogy elég pénzünk legyen arra, hogy eltartsuk magunkat. Nagyon kevés rész van ezekben a tevékenységekben, amiket magunk választhatunk. Az élet azonban ennél akár többről is szólhat. Sok olyan embert ismertem, akinek egész sok pénze volt és mégsem csinált semmi mást, csak dolgozott.

Szerintem azon a ponton válnak fontossá a hobbik, mikor már elértük az anyagi biztonságot és el kell döntenünk, hogy mit fogunk kezdeni a pénzünkkel. Az a furcsa, hogy ha sok embert megkérdezel arról, hogy mi a hobbijuk, kitérőválaszt fogsz kapni. Az automatikus válasz az szokott lenni, hogy szeretek sorozatokat nézni, vagy számítógépezni. Ezek azonban sokszor nem tekinthetők klasszikus hobbinak, csak egyszerű szabadidős tevékenységeknek. Én a kettő között ott húznám meg a határt, hogy míg a hobbi egy olyan dolog, amibe teljes mértékbe bele vagyunk invesztálva, addig az előbbi csupán egy olyan fogyasztási cikk, mint mondjuk a csokoládé.

Korábban kifejezetten zavartak ezek a válaszok. Különösen akkor, ha egy lánnyal ismerkedtem meg. Igazából évek kellettek ahhoz mire rájöttem, hogy ez a „mi a hobbid?” kérdés, egy szinten van azzal, mikor megkérdezzük egy bandás pólót viselő embertől, hogy ismersz-e három számot tőlük. Nem mindenki tartja a fejében a teljes személyiségrajzát. Szinte biztos, hogy vannak olyan dolgok, amik boldoggá teszik és amivel több időt tölt, mint egy átlag ember. Ahhoz azonban, hogy ezeket a dolgokat megismerjük, időre van szükség.

Az emberek hihetetlen módon komplikáltak. Ezért egy személyiséget leszűkíteni egy olyan kérdésre, hogy mik a hobbijaid, elég gyenge próbálkozás. És, ha valaki nem készül erre a kérdésre, akkor biztosan nem tud majd számodra kielégítő választ adni azonnal. Ezzel pedig semmi gond nincs, a saját hozzáállásodon kell változtatni. Másképp mindig csalódást fogsz érezni, mikor egy „tévénézés” választ kapsz.

Persze van olyan is, hogy az embernek nagyon erőteljes a tudata arról, hogy mit gondol a hobbijának. Én is hasonló cipőben jártam. Már annyira egyértelművé vált, hogy ez a hobbi az, ami boldoggá tesz, hogy elkezdtem azon gondolkozni, hogy mi lenne, ha alapítanék egy céget. A Top Cégalapítás pedig lehetővé is tette ezt. De ne szaladjunk ennyire előre, röviden elmesélem, hogy miként találtam rá az interneten a Top Cégalapítás oldalára és miként mutatták meg, hogy ilyen ügyeket is könnyedén el lehet intézni virtuálisan.

Szóval egy olyan szerencsés embernek mondhatom magamat, akit körülvesz egy csomó olyan ember, aki ért a cégalapítás művészetéhez. Mikor az ötletemmel hozzájuk fordultam, ők automatikusan azt válaszolták nekem, hogy a legjobb döntés az interneten, azon belül pedig a Top Cégalapítás oldalán elintézni ezt az ügyet. Én kicsit ódzkodtam attól, hogy online van az egész, mivel a személyes találkozáshoz voltam szokva. Szép lassan azonban rájöttem, hogy mennyi előnyt rejteget ez a megoldás, a hagyományos módszerhez képest.

A szép lassú meggyőzésemben komoly szerepet játszott az a pillanat például, mikor először felléptem a Top Cégalapítás oldalára. Nincsenek jó tapasztalataim az internetes ügyintézéssel, itt azonban már az első kattintás is hihetetlen mértékű megnyugvást hozott. Nem ugrott az arcomba egyetlen idegesítő reklám sem. Pedig biztos voltam benne, hogy így lesz. Helyette egy letisztult, szép színekkel rendelkező oldal fogadott, ahol azonnal tudtam, hogy mi, hol van. Az Országházról van egyébként egy kép a kezdőlapon és ez hihetetlen elhatározással töltött el. A kép megmutatja, hogy igen, a cégem akár ezzel az épülettel szemben is elhelyezkedhet és a határ igazából csak a csillagos ég.

Ez a kép azonban nem csak szép volt. Rengeteg információ is volt található rajta. Amikor azt mondtam, hogy féltem az online ügyintézéstől, azalatt főleg az információ gyűjtését értettem. Itt azonban olyan könnyedén lehetett tájékozódni, hogy pár perc alatt meg is tudhattam a legfontosabbakat. Például azt, hogy mennyibe kerül náluk egy cég megalapítása. Az a hihetetlen felirat fogadott egyébként, hogy ez akár ingyen is végbemehet. Természetesen gondoltam, hogy ez nem konkrétan azt jelenti, hogy ingyen megcsinálják. Az apró betűs rész azonban nem valami cselt, vagy átvágást tartalmazott, hanem egy kifejezetten megfontolandó ajánlatot.

Mégpedig azt, hogy akkor tudjuk elintézni náluk ingyen a cégalapítást, ha székhelyszolgáltatást is igénylünk náluk. Valójában ez is egy olyan dolog, amit a cégalapítás után el kéne intéznünk. Akkor pedig én már nem szeretnék egy újabb helyre rohangálni, utánanézni, hogy megbízható-e. Ha egyszer elégedett vagyok a Top Cégalapítás szolgáltatásával, akkor igazából már érdemes itt elrendeznem a székhelyszolgáltatást is. Azt azonban meg akartam nézni, hogy mégis milyen helyeken biztosítják ezt a szolgáltatást.

Kicsit sem kellett csalódnom. A Top Cégalapítás által biztosított székhelyek mind olyan helyeken vannak, ahol szívesen elképzelné bárki a székhelyét. Az Országházról felrakott kép egyáltalán nem volt félrevezető, mivel Budapesten és Újlengyelben is tudunk székhelyet bérelni. Újlengyel hangozhat furcsábban a kettő közül. Budapestről mindenki érti, hogy az ország gazdasági központja, azonban Újlengyelnek is van pár olyan előnye, amit a főváros nem tud biztosítani. Mégpedig az, hogy iparűzési adó mentesen tudunk székhelyet bejegyeztetni. Ez egy kezdő vállalkozó számára hatalmas dolgot jelenthet, hiszen ilyenkor még nagyon fontos minden kis pénz, amit meg tudunk spórolni. Ha pedig kételkednénk abban, hogy ez valóban megéri-e, akkor csak rá kell néznünk arra, hogy milyen más cégeknek található még a székhelye Újlengyelben. A Top Cégalapítás tájékoztatója szerint, rengeteg külföldi multi is ezt a helyet választja, ők pedig hatalmas eséllyel nem hoznák meg ezt a döntést, ha nem érné meg nekik.

Mindez, amit leírtam, igazából nagyrészt már az első képből kiderült. Egy cégalapítás során azonban ennél azért több információra is szükségünk lehet. Ezt az igényünket azonban száz százalékig kielégíti a Top Cégalapítás oldala. Csak lejjebb kell tekernünk a főoldalon, és rengeteg tájékoztatót tudunk elérni. Ezek a tájékoztatók mind könnyen olvashatók, úgyhogy egy pillanatig nem fogjuk azt érezni, hogy elvesztünk a cégalapítás bonyolult világában. Hiánypótló egyébként az a hozzáállás, hogy az ügyfélt teljes mértékben tájékoztatják arról, hogy milyen lehetőségek közül választhat.

Úgy éreztem, hogy ennyi bőven elég is ahhoz, hogy a Top Cégalapítás szolgáltatását vegyem igénybe. A telefonszámot különösebb keresés nélkül meg tudtam találni, fel is hívtam őket. Az ügyintéző nagyon aranyos volt velem, rendkívül hamar át tudtunk beszélni mindent, ami fontos volt. Rövid időn belül pedig kész is volt a cégem megalapítása. Nagyon boldog voltam és még most is jó kapcsolatot ápolok a Top Cégalapítás csapatával.