A hobbiból megélhetés is válhat

Szinte minden embernek van valamilyen hobbija. Legalább egy, de sokaknak több is. Véleményem szerint nagyon fontosak a hobbik. Kikapcsolódást biztosítanak, általuk kicsit elfelejthetjük a mindennapi problémákat, alkothatunk valami újat vagy sportolhatunk és ezáltal az egészségünkért is tehetünk. Érdekes, hogy gyerekként mindenkinek van hobbija, gyakran számos különböző fajta is. Ezek valahogy felnőttkorban eltűnnek, elfelejtődnek, vagy egyszerűen csak nincs rájuk időnk. Persze lehet mondani, hogy ez csak egy jó kifogás, hiszen az időnket mi magunk osztjuk be. Azonban meglehetősen nehéz beilleszteni a mindennapokba akár csak egy szabadidős foglalkozást is. Arról nem is beszélve, hogy az energiaszintünk sem olyan, mint gyerekkorunkban. Sokszor egyszerűen kényelmesebb ülni a kanapén, filmet nézni, kávézni, olvasni… Én mondjuk személy szerint az olvasást is hobbinak tartom, és valamilyen szinten a filmnézést is. Mivel ezek is szabadidős foglalkozások, kikapcsolnak és ellazítanak. Annak ellenére, hogy meglehetősen átlagos és nem túl kreatív tevékenységek, ezek is sokat segíthetnek szebbé tenni a napjainkat.

Nekem amikor gyerek voltam, rengeteg különféle hobbim volt. Szerettem a sportokat és a táncokat. Jártam lovagolni, néptáncolni, balettozni, ritmikus gimnasztikázni, sőt még ír szteppre is. Szintén sokat rajzoltam, festettem, és zenéltem. Tanultam zongorázni és hegedülni. A testvéreim hasonlóképpen mindenfélét kipróbáltak: volt, aki kézilabdázott, focizott, volt, aki gitározott. Amikor felnőttünk, ezekből csak nagyon kevés maradt meg. Azonban azt gondolom, hogy a gyerekkori hobbik és élmények nagyon meghatározóak tudnak lenni az életünkben, és nagyon hasznosak, még akkor is, ha idővel abbahagyjuk őket. És olyan is előfordul, hogy végül valamelyik hobbinkból munka és megélhetés válik. Három húgom közül például az egyik lovasoktató, a másik tánctanár, a harmadik pedig rajztanár lett. Így ma már egyszerre foglalkozhatnak azzal, amit szeretnek, és pénzt is kereshetnek vele.

Van egy közös ismerősünk, aki szintén hasonló módon alapította meg a vállalkozását. Mindig nagyon szeretett kézműveskedni, és amikor felnőtt, saját divatcége lett. Egyik nap éppen arról mesélt nekünk, hogy hogyan sikerült cégautót szereznie.

Amikor egy kisebb cég vezetőjeként azon gondolkozunk, hogy szükség lenne cégautóra, számos probléma merülhet fel. Elsősorban az ezzel járó költségek, mint például a cégautóadó. Szerencsére az ismerősünk rátalált egy weboldalra, ami nagyon sokat segített neki ebben a kérdésben: ez a flottakezeles.hu volt.

Amikor cégautó bérlésén vagy vásárlásán gondolkodunk, először is el kell döntenünk, hogy milyen módon szeretnénk fizetni a jármű költségeit. Lehetséges választások a hitel, a lízing, vagy a tarós bérlet. A flottakezeles.hu-n mindegyikhez található magyarázat is, így sokkal könnyebben megérthetjük, hogy pontosan melyik mit takar, és milyen következményekkel jár. Ezáltal egyszerűbb lehet eldönteni, hogy melyik finanszírozási forma felel meg leginkább a cégünk számára. A hitel és a lízing tulajdonképpen eléggé hasonlít egymásra. A legfőbb különbség az, hogy míg a hitel esetében az autó tulajdonjoga már a hitelszerződés aláírásakor az ügyfelet illeti meg, a lízing esetében ez csak az utolsó részlet befizetésekor történik meg. A bérlet alapvetően hosszú távon költségesebb, mint az eddig emlegetett finanszírozási formák, havonta azonban kisebb részleteket kell befizetni. A tartós bérletnél pedig maradványértéket állítanak be. Ez egy olyan összeg, amelyért a flottakezelő értékesíteni fogja a kocsit a futamidő lejárását követően. Ezt az összeget nekünk nem kell befizetnünk, ezáltal valamivel többet spórolhatunk, és költhetünk cégünk működésére. A weboldalon ennek részletes leírását a “Hitel, lízing, bérlet, áfa” címre kattintva tekinthetjük meg. Hogy megkönnyítsék a hitel és a lízing, valamint a bérlés közötti különbségek megértését, táblázatokat is elhelyeztek a szövegben.

A “Hitel, lízing, bérlet, áfa” felirat mellett a “Szolgáltatások” helyezkedik el. Itt a háromféle elérhető csomagot láthatjuk: ezek a standard csomag, a comfort csomag, és a superior csomag. A költségek rendezése mindhárom csomag esetében történhet euróban vagy forintban is. A csomaggal járó biztosítás mindegyiknél megegyezik: kötelező gépjármű felelősség biztosítás és teljes körű CASCO biztosítás tartozik hozzájuk. A CASCO biztosításnál az önrész 10%, ami minimum 50.000 forintot jelent. A csomagokhoz tartozó adók a teljesítményadó, a súlyadó, és a cégautóadó. A standard csomag flottakezelés tekintetében tartalmazza a szervizidőpontok megszervezését, a javítások munka és anyagdíjának ellenőrzését, a gumikkal kapcsolatos teendők elvégzését, a bírságok kezelését, az esetleges autómentéssel vagy csereautóval kapcsolatos ügyintézést. Ez a csomag azoknak ajánlott, akik azt szeretnék, hogy cégük anyagi forrásaiból a lehető legkevesebb menjen el az autókra. A comfort és a superior csomagnál 0-24 órában elérhető ügyintézést biztosítanak a flottakezeléssel kapcsolatos ügyekben. Ha a comfort csomagot választjuk, garantált díjas szervizre és gumi szolgáltatásra is számíthatunk. Amennyiben pedig a superior csomag mellett döntenénk, a fentieken kívül ingyenes csereautót biztosítanak 24 óránál hosszabb javítások esetére, 0-24 órában rendelkezésre álló segélyszolgálattal. Ezen felül az autók szállításában is segítenek. A superior csomagot azok számára ajánlják, akik az összes csomag előnyeit egyszerre szeretnék élvezni. A lap alján egy táblázat segít a három csomag összehasonlításában.

A weboldalon a megvásárolható autókat is meg lehet tekinteni. A flottakezeles.hu segít abban, hogy kockázat nélkül, nyugodt szívvel vásárolhassunk használt autót. Valamennyi gépjármű Magyarországon vásárolt, újonnan üzembe helyezett. Az összes szervizük dokumentált és ellenőrizhető, a kilométer adatok hitelesek. Az autóknak többnyire csak egy tulajdonosuk volt, és nem használták őket olyan nagy igénybevételt kívánó célokra mint például a futárszolgálat, az autókölcsönző, vagy a Taxi üzemmód.

A honlaphoz egy blog is tartozik. Ezt olvasva számos cikket találhatunk, amelyek a hasznunkra lehetnek cégtulajdonosként. Ha érdekel minket a cégautó bérlés vagy vásárlás, akkor a legjobb helyen járunk. Sok érdekes információhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen autót érdemes választani, működhet-e napelemmel a céges autó otthoni töltése, hogyan szerezhetünk cégautót kisebb vállalkozásként, mit kell tudni ha elektromos céges autót választanánk, és még sok más érdekes témában. Többek között a cégautóadó intézményével kapcsolatos kérdésekről szóló írást is találhatuk. Ebből megtudhatjuk, hogy milyen autók után kell cégautóadót fizetni, mennyi a cégautóadó, lehet-e rajta spórolni, mi a helyzet lízingelt autó esetében, illetve mikre érdemes figyelni szerződéskötésnél.

Amennyiben többet szeretnénk tudni a cég valamelyik szolgáltatásáról, vagy további kérdéseink lennének, kapcsolatfelvételre sokféle lehetőség van. Kérhetünk visszahívást egy online üzenet segítségével. Ehhez elég csak nevet, telefonszámot, email címet megadni, és egy erre a célra elhelyezett szövegmezőbe begépelni az üzenetünket. Ez egy nagyon gyors és egyszerű megoldás azok számára is, akik nem szeretnék telefonálgatással tölteni az idejüket. Természetesen azonban telefonon is el lehet érni őket. A cég budapesti címe mellett telefonszámukat és email címüket is megadták. Ha lejjebb megyünk az oldalon, egyes munkatársaik elérhetőségeit szintén megtekinthetjük. A munkatársakról fényképet is csatoltak, valamint odaírták, hogy kihez milyen ügyekben lehet fordulni.